Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Το γνωρίζατε; Ένας υπέροχος νερόμυλος 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! (video)
[TravelStyle]: Το γνωρίζατε; Ένας υπέροχος νερόμυλος 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! (video)

[TravelStyle]: Το γνωρίζατε; Ένας υπέροχος νερόμυλος 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! (video)

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει νερόμυλος , μόλις, 30 λεπτά από την Αθήνα ; Και όμως, θα βρείτε έναν υπέροχο μύλο στο Πικέρμι,εν ονόματι “Ο Μίλος του Ν.Δ.”, που κατασκευάστηκε το 1867, κατά τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους.

Αν είστε λάτρης της φύσης δείτε ένα χωριό κοντά στην Αθήνα με καταρράκτες και εντυπωσιακή βλάστηση!

Εκείνη την εποχή που ανθεί η αμπελουργία, με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται μαζί στον τρύγο, αλλά και η εκτροφή των αλόγων. Στο Ρέμα του Βαλανάρη που πηγάζει από το Πεντελικό, η ροή του δεν σταματάει ποτέ και χύνεται στη Ραφήνα , κατασκευάζεται η δεξαμενή του Πικερμίου που εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες για το πότισμα των χωραφιών στο Ντράφι και οικοδομούνται νερόμυλοι γύρω στο 1845.

Τα κτήματα στην περιοχή καλύπτονται από αμπέλια, εσπεριδοειδή, ελαιόδενδρα, ενώ κατασκευάζονται εγκαταστάσεις για την εκτροφή βοοειδών και η πτηνοτροφία. Εκείνη την περίοδο οι αρχαιολόγοι επισκέπτονται την περιοχή και μετά από ανασκαφές θα έρθουν στο φως πλούσια ευρήματα.

Το 1862 οικοδομείται το πανδοχείο (χάνι) του Σκορδά, που θα φιλοξενήσει περαστικούς και επισκέπτες που έρχονται ώστε να θαυμάσουν τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και τον τύμβο του μαραθωνοδρόμου, ενώ διέθετε και στάβλους για τα άλογά τους.

Το 1870 θα φιλοξενήσει τον Λόρδο Μάνκαστερ, μαζί με τους γραμματείς της αγγλικής και της ιταλικής πρεσβείας αλλά και της συνοδείας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!