Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Εγγλεζονήσι: Το παραδεισένιο νησάκι της Χαλκίδας είναι ο ιδανικός low budget προορισμός
[TravelStyle]: Εγγλεζονήσι: Το παραδεισένιο νησάκι της Χαλκίδας είναι ο ιδανικός low budget προορισμός

[TravelStyle]: Εγγλεζονήσι: Το παραδεισένιο νησάκι της Χαλκίδας είναι ο ιδανικός low budget προορισμός

Ένα “μυστικό” και παραδεισένιο νησάκι της Χαλκίδας γίνεται ο ιδανικός low budget κοντινός προορισμός, και δεν είναι άλλος από το Εγγλεζονήσι, απέναντι από την παραλία της Δροσιάς.

Το Κτυπονήσι ή Εγγλεζονήσι ή Χτυπονίση ή Γάιδαρος είναι μια μεγάλη και ακατοίκητη νησίδα του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Είναι πνιγμένη από δέντρα και στον έναν από τους δύο λόφους του νησιού, υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου του Νέου. Το νησί είναι ιδανικό για ψάρεμα, έχει τρεις αμμώδεις παραλίες (στο ανατολικό μέρος του νησιού) και περιοχές για καταδύσεις.

Η ιστορία του νησιού

Το νησί ενοικιάστηκε το 1930 στον Εγγλέζο Φράνσις Τέρβιλ Πετρ (Francis Turville-Petre), εξού και η δεύτερη ονομασία του, ο οποίος έκτισε εκεί τη βίλα του, η οποία βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, καταστρέφοντας μαζί και την βλάστηση του νησιού. Ερείπια του σπιτιού σώζονται μέχρι σήμερα.

Αν δεν καταφέρετε να βρείτε κάποιο σκαφάκι για να σας “πετάξει” στο νησί, αξίζει να κολυμπήσετε απέναντι από το Εγγλεζονήσι, σε κάποιο από τα γνωστά Λιμανάκια. Πρόκειται για μικρές παραλίες οι οποίες βρίσκονται σε μικρούς κολπίσκους μετά την παραλία της Παναγίτσας.

Ανακαλύψτε το Εγγλεζονήσι στο παρακάτω βίντεο:

Το ομορφότερο ψαροχώρι της Ελλάδας που «επιπλέει» στο νερό! Δείτε που βρίσκεται!

Με την πρώτη ματιά μοιάζει σαν να μην είναι μέρος της Ελλάδας … Το ψαροχώρι με το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες (πριάρια), οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μία ιδιαίτερη αίσθηση όταν κάποιος επισκέπτεται τη Κορωνησία που βρίσκεται στον Αμβρακικό κόλπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!