Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Δείτε που βρίσκεται το «νησί των μικρών φασολιών» που θυμίζει έντονα… Ελλάδα
[TravelStyle]: Δείτε που βρίσκεται το «νησί των μικρών φασολιών» που θυμίζει έντονα… Ελλάδα

[TravelStyle]: Δείτε που βρίσκεται το «νησί των μικρών φασολιών» που θυμίζει έντονα… Ελλάδα

Η Shodoshima είναι ένα νησί της Ιαπωνίας, που βρίσκεται στην Inland Sea (σ.σ. Εσωτερική Θάλασσα), γνωστή και ως η Μεσόγειος της Άπω Ανατολής εξαιτίας του κλίματός της. Το όνομά του σημαίνει κυριολεκτικά «νησί των μικρών φασολιών», αναφερόμενο στα γηγενή (και γευστικά) φασόλια Azuki, ενώ είναι γνωστό και ως νησί Azuki.

Επιπλέον, είναι η πρώτη περιοχή της Ιαπωνίας όπου καλλιεργήθηκε επιτυχώς το ελαιόδεντρο, με μια μεγάλη παραγωγή λαδιού να λαμβάνει χώρα εκεί σήμερα. Οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι άκρως μεσογειακές, με πολύ πράσινο και καθαρές παραλίες, επιγραφές στο λιμάνι στα Ελληνικά, ενώ ένας ανεμόμυλος καλωσορίζει τον κόσμο σε αυτό το… ελληνικό περιβάλλον.

Μάλιστα, στο λιμάνι Tonosho ένα γλυπτό που αναπαριστά κλαδί ελιάς δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Choi Jeong, ο οποίος το ονόμασε “Gift of the Sun” (σ.σ. “Δώρο του Ήλιου).

O απέραντος τιρκουάζ παράδεισος, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! Δείτε το βίντεο

Μάλιστα, η πόλη διαθέτει ναό της Ελιάς, σε αρχιτεκτονική μορφή ενός αρχαίου ελληνικού ναού, που κατασκευάστηκε το 1973. Τέλος, ένα ελαιοτριβείο αλλά και ένα ένα μουσείο, όπου ο επισκέπτης ανακαλύπτει την ιστορία της παραγωγής λαδιού στην κλασική Ελλάδα. Το νησί έχει αδελφοποιηθεί με το νησί της Μήλου.

πηγή:perierga.gr

Διαβάστε επίσης
Tags:Shodoshima , Ιαπωνίας , ΚΟΣΜΟΣ , Νησί , φωτογραφίες
Ελισάβετ Πίκουλα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!