Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Χίος, η αρχοντική!
[TravelStyle]: Χίος, η αρχοντική!

[TravelStyle]: Χίος, η αρχοντική!

Σίγουρα κανένα ελληνικό νησί δε μοιάζει με τα υπόλοιπα. Η Χίος , όμως έχει ίσως τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Αν αναζητάτε ένα διαφορετικό προορισμό για διακοπές, μακριά από τα συνηθισμένα, τότε μάλλον η Χίος είναι για σας. Η Χίος βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Βορείου Αιγαίου και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Η πόλη της Χίου είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι του νησιού, ενώ υπάρχουν ακόμα 64 χωριά. Είναι ένα νησί που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο, αφού διαθέτει άρτια οργανωμένη πόλη, γραφικά χωριά και είναι σχετικά πυκνοκατοικημένο όλο το χρόνο, χωρίς να στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό. Επίσης, διαθέτει μοναδικά έθιμα όπως το Ρουκετοπόλεμο το Πάσχα στους Βροντάδες, τον Αγά την Καθαρά Δευτέρα, και αμέτρητα υπαίθρια πανηγύρια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς να πάτε

Η Χίος σας καλεί, ακούτε; Μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί με το καράβι (το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες) ή αεροπορικώς, ενώ συνδέεται και με τις τουρκικές ακτές.

Πού να πάτε

Νοικιάστε ένα αμάξι και περιηγηθείτε στα πανέμορφα χωριά του νησιού που κρατούν την αρχιτεκτονική από την κυριαρχία των Γενουατών. Στη Χίος επικρατεί μια αρχοντιά λόγω της μακραίωνης ναυτικής παράδοσης. Θαυμάστε τα υπέροχα πέτρινα κτίρια και τείχη του Κάμπου, το χωριό με τα εντυπωσιακά αρχοντικά που φιλοξενούσαν κάποτε την ελίτ. Το Πυργί διαθέτει εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που πρέπει να αντικρίσει ο κάθε ταξιδιώτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!