Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 10 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Τα αξιοθέατα του κόσμου που καταστρέφονται από τους τουρίστες!(photo)
[TravelStyle]: Τα αξιοθέατα του κόσμου που καταστρέφονται από τους τουρίστες!(photo)

[TravelStyle]: Τα αξιοθέατα του κόσμου που καταστρέφονται από τους τουρίστες!(photo)

Ποιος θα έσπαγε κομμάτια από αρχαία μνημεία ή θα ζωγράφιζε με σπρέι ανεκτίμητα έργα τέχνης;

Κι όμως, κάποιοι τουρίστες καταστρέφουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σημαντικά αξιοθέατα, καταστρέφοντάς τα για τους υπόλοιπους.

Γυμνιστές στο Μάτσου Πίτσου

Κάποτε δεν υπήρχε η ανάγκη να απαγορευτεί ο γυμνισμός στο Μάτσου Πίτσου –θεωρούνταν δεδομένο. Πλέον, πρέπει να τυπώνουν αυτή την απαγόρευση στο πίσω μέρος του κάθε εισιτηρίου. Ο λόγος είναι ότι η αρχαία αυτή πόλη στο νότιο Περού, που αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, προσελκύει πολύ τους γυμνιστές και οι περουβιανές αρχές κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν, έχοντας σαν σκέψη ακόμη και την απαγόρευση κάθε είδους τουρίστα χωρίς ξεναγό στο αξιοθέατο, προκειμένου να το προστατέψουν.

Έφηβοι στο Βρετανικό Μουσείο

Η αλήθεια είναι ότι οι έφηβοι έχουν μια ευκολία στο να κατατρέφουν πράγματα τα οποία κάποιοι άλλοι εκτιμούν. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο Βρετανικό Μουσείο, όπου έπαιζαν με το στήθος του αγάλματος μιας βασίλισσας της Αιγύπτου, 3500 χρόνων, σκαρφάλωναν σε τεχνουργήματα και πέταγαν σκουπίδια σε σαρκοφάγους. Ακόμη και ενήλικες, βέβαια, έχουν βρεθεί κάποιες φορές να κακομεταχειρίζονται τα εκθέματα του μουσείου, γι’ αυτό και πλέον οι πανέμορφοι αιγυπτιακοί θησαυροί βρίσκονται πίσω από γυαλί, προστατευμένοι από της τουρίστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!