Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Αυτή είναι η ελληνική παραλία με τα ζεστά νερά που μπορείτε να κολυμπάτε όλο τον χρόνο!
[TravelStyle]: Αυτή είναι η ελληνική παραλία με τα ζεστά νερά που μπορείτε να κολυμπάτε όλο τον χρόνο!

[TravelStyle]: Αυτή είναι η ελληνική παραλία με τα ζεστά νερά που μπορείτε να κολυμπάτε όλο τον χρόνο!

Γνωρίστε την ελληνική παραλία που έχει ζεστά νερά όλο το χρόνο και κάνει ακόμα και τον πιο δύσκολο να δοκιμάσει να κολυμπήσει, ανεξαρτήτου εποχής.

Η παραλία Ήλια είναι ένα υπέροχο και ήσυχο ψαροχώρι, στον Βόρειο Ευβοϊκό. Ανήκει στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και είναι 98 χιλιόμετρα μακριά από την Χαλκίδα, απέχει 22 χιλιόμετρα από την Λίμνη Ευβοίας και μόλις 11 χιλιόμετρα από την Αιδηψό. Ανακαλύψτε επίσης τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας!

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν την μαγευτική, αλλά δύσκολη – με πολλές στροφές – διαδρομή από την Εύβοια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, περνώντας από την Αρκίτσα στην Αιδηψό.

Βρισκόμενοι στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, όταν συναντήσουμε την πινακίδα Ήλια, στρίβουμε αριστερά ερχόμενοι από Χαλκίδα (δεξιά για όσους έρχονται από Αιδηψό) και σε λίγα μέτρα βρισκόμαστε στην παραλία των Ηλίων.

Η παραλία Θερμά Λουτρά βρίσκεται στα 600 περίπου μέτρα αριστερά.

Η παραλία Θερμά Λουτρά

Οι πηγές των Ηλίων αναβλύζουν από μεταμορφωμένα πετρώματα σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας. Η παρουσία του νερού,που τρέχει κάτω από τα χαλίκια της ακτής, λόγω του ερυθρού ιζήματος που αποτίθεται στην επαφή με τη θάλασσα και από την αυξημένη θερμοκρασία.

Πλησιάζοντας προς την πηγή,η θερμοκρασία της θάλασσας ανεβαίνει, ενώ λόγο της ανάδευσης δημιουργούνται περιοχές με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!