Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Οι 7 πόλεις στον κόσμο που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα! Ανάμεσά τους και μία ελληνική!
[TravelStyle]: Οι 7 πόλεις στον κόσμο που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα! Ανάμεσά τους και μία ελληνική!

[TravelStyle]: Οι 7 πόλεις στον κόσμο που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα! Ανάμεσά τους και μία ελληνική!

Φανταστείτε πως θα ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη αν στους δρόμους τους δεν υπήρχαν φανάρια, λωρίδες κυκλοφορίες ζωγραφισμένες και αυτοκίνητα να δημιουργούν ένα κλίμα ασφυκτικό.

Αν και μας φαίνεται εξωπραγματικό, σίγουρα θα ήταν ιδανικές οι συνθήκες για να γίνουν οι πόλεις πανέμορφες και πιο καθαρές. Παρ’όλα αυτά… όντως υπάρχουν πόλεις στις οποίες δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις 7 πόλεις του κόσμου, που δημοσίευσε το Business Insider. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία ελληνική.

12 μέρη στη Γη που μόνο παραμύθι θυμίζουν…

1. Giethoorn, Ολλανδία

Η πόλη Giethoorn στην Ολλανδία αντί για δρόμους έχει κανάλια και γι’ αυτό είναι και γνωστή ως «Βενετία του Βορρά». Πρόκειται για μία πόλη-πόλο έλξης για τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν έναν προορισμό χωρίς αυτοκίνητα. Η πόλη ιδρύθηκε το 1230. Το σύστημα των καναλιών που έχει η πόλη το χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για την καθημερινή τους μετακίνηση με τις βάρκες τους. Μάλιστα, τον χειμώνα τα κανάλια παγώνουν και προσφέρουν την ευκαιρία για πατινάζ.

2. Mackinac, Μίσιγκαν, ΗΠΑ

Πεντακόσιοι άνθρωποι ζουν στο νησί Mackinac, ωστόσο ο αριθμός αυξάνεται κατακόρυφα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς οι τουρίστες πλημμυρίζουν την περιοχή, στην οποία από το 1898 υπάρχει νόμος που απαγορεύει τα αυτοκίνητα. Το μοναδικό ΙΧ βρίσκεται στην περιοχή για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!