Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 17 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Τα ζευγάρια μοιράζονται και το… μικροβίωμά τους
[Το Βήμα]: Τα ζευγάρια μοιράζονται και το… μικροβίωμά τους

[Το Βήμα]: Τα ζευγάρια μοιράζονται και το… μικροβίωμά τους

Η συγκατοίκηση ενώνει σε πολλά επίπεδα, μέχρι και σε εκείνο των βακτηριακών αποικιών στο δέρμα των δύο συντρόφων
Τα ζευγάρια που συζούν μοιράζονται πολλά πράγματα: το ίδιο κρεβάτι, το ίδιο μπάνιο, το ίδιο φαΐ, ακόμη και τα ίδια… βακτήρια. Αυτό έδειξαν αναλύσεις του μικροβιώματος του δέρματος σε ζευγάρια που συγκατοικούσαν από ειδικούς στη Μικροβιακή Οικολογία του Πανεπιστημίου του Γουοτερλού στον Καναδά.
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είδαν ότι η συγκατοίκηση επηρεάζει σημαντικά τις μικροβιακές κοινότητες του δέρματος των δύο συντρόφων. Τα (βακτηριακά) κοινά ήταν τόσο ισχυρά ώστε αλγόριθμοι μπορούσαν να εντοπίσουν ποια ζευγάρια συζούσαν με ακρίβεια της τάξεως του 86% με βάση αποκλειστικώς το μικροβίωμα του δέρματος, όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη στο mSystems, μια επιθεώρηση ανοιχτής πρόσβασης της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.
Η Ασλεϊ Ρος, επικεφαλής της μελέτης, και οι συνεργάτες της ανέλυσαν 330 δείγματα που ελήφθησαν από 17 διαφορετικά σημεία του δέρματος εθελοντών. Ολοι οι συμμετέχοντες ήταν ετεροφυλόφιλοι και ζούσαν στην περιοχή του Γουοτερλού. Τα δείγματα ελήφθησαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες με μια μπατονέτα από σημεία όπως τα βλέφαρα, τα ρουθούνια, οι μασχάλες, η πλάτη, ο κορμός και οι παλάμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!