Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: WWF και Greenpeace: Ανθρώπινες ζωές στον βωμό του λιγνίτη
[Το Βήμα]: WWF και Greenpeace: Ανθρώπινες ζωές στον βωμό του λιγνίτη

[Το Βήμα]: WWF και Greenpeace: Ανθρώπινες ζωές στον βωμό του λιγνίτη

Πολυετής η καθυστέρηση στην εφαρμογή νέων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών σε μεγάλα εργοστάσια
Η πολυετής καθυστέρηση στην εφαρμογή νέων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών σε μεγάλα εργοστάσια, όπως προτείνουν πέντε υπουργοί Περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης, θα κοστίσει, σύμφωνα με το WWF και την Greenpeace, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι για κάθε ημέρα που δεν εφαρμόζονται οι Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές (Best Available Techniques – BAT) για τον περιορισμό της ρύπανσης στα μεγάλα εργοστάσια άνθρακα της Ευρώπης, 56 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους με ημερήσιο κόστος για την ευρωπαϊκή οικονομία 154 εκατ. ευρώ.
Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Έλληνα υπουργό μιλούν για μεθόδευση των υπουργών Περιβάλλοντος Ελλάδας, Πολωνίας, Τσεχίας, Φινλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου προς όφελος της βιομηχανίας ορυκτών καύσιμων και εις βάρος της δημόσιας υγείας και ζητούν εξηγήσεις για την παρελκυστική στάση του υπουργείου.
Οι πέντε υπουργοί, με κοινή επιστολή που στάλθηκε τον περασμένο μήνα ενόψει κρίσιμης συνάντησης που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (20 Οκτωβρίου), ζητούν καθυστέρηση στην εφαρμογή και επανεξέταση των νέων αντιρρυπαντικών προδιαγραφών σε μεγάλα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (όπως είναι οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ), με σκοπό να αποφύγουν το κόστος των απαραίτητων αναβαθμίσεών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!