Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Βατερλώ στο προεδρικό Μέγαρο – Το παρασκήνιο της συνάντησης Παυλόπουλου – Ερντογάν
[Το Βήμα]: Βατερλώ στο προεδρικό Μέγαρο – Το παρασκήνιο της συνάντησης Παυλόπουλου – Ερντογάν

[Το Βήμα]: Βατερλώ στο προεδρικό Μέγαρο – Το παρασκήνιο της συνάντησης Παυλόπουλου – Ερντογάν

Το σημείωμα που δόθηκε στον τούρκο πρόεδρο στο Προεδρικό
Την ώρα που ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του, αναφέρονταν στην συνθήκη της Λωζάννης και στο Κυπριακό, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που συνοδεύει τον κ. Ερντογάν, έγραψε ένα σημείωμα και του το έδωσε.
Ο τούρκος πρόεδρος το διάβασε και συνέχισε να ακούει τον κ. Παυλόπουλο.
Αυτό είναι ένα από τα παραλειπόμενα της έως τώρα επίσκεψης.
Το άλλο έχει να κάνει με το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, το οποίο αλλάζει σχεδόν κάθε …μισή ώρα. Για λόγους ασφαλείας. Για τους ίδιους λόγους ματαιώθηκαν μια σειρά από επισκέψεις, τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, που είχαν ανακοινωθεί.
Για παράδειγμα, η Εμινέ Ερντογάν δεν θα επισκεφθεί τελικώς το ίδρυμα «Ελπίδα», ούτε θα παρακαθήσει σε γεύμα που είχε προγραμματισθεί. Ενδεχομένως να πάει στην Ακρόπολη ή στο μουσείο της Ακρόπολης.
Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν πολύ σκληρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επετράπη η διέλευση του υπουργού Νίκου Παππά με το ΙΧ του στην Ηρώδου του Αττικού, αλλά υποχρεώθηκε να κατέβει και να προχωρήσει περπατώντας.
Να σημειωθεί ότι ο τουρκικός εθνικός ύμνος «δεν ακούστηκε» μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως είθισται, αλλά στον προαύλιο χώρο…
Μόλις «έκλεισαν» οι κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κ. Παυλόπουλος και Ερντογάν είχαν μια ολιγόλεπτη, κατ’ ιδίαν, συνάντηση στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!