Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Τζούλιαν Ζέλιζερ: «Yπαρκτός ο κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας από τον Τραμπ»
[Το Βήμα]: Τζούλιαν Ζέλιζερ: «Yπαρκτός ο κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας από τον Τραμπ»

[Το Βήμα]: Τζούλιαν Ζέλιζερ: «Yπαρκτός ο κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας από τον Τραμπ»

O καθηγητής Ιστορίας στο Πρίνστον και σχολιαστής στο CNN δεν κρύβει την ανησυχία του για τις προθέσειςτου νεοεκλεγέντος προέδρου
«Η απειλή της κατάχρησης εξουσίας είναι πλέον υπαρκτή με τον εκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτοί οι φόβοι δεν είναι προϊόν κομματικής ανησυχίας, αλλά βασίζονται στις λέξεις που χρησιμοποίησε, στις απειλές που εκτόξευσε εναντίον των αντιπάλων του, και στο γενικό περιεχόμενο των σχολίων του για την προεδρία» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο Τζούλιαν Ζέλιζερ, καθηγητής Ιστορίας στο Πρίνστον και σχολιαστής στο CNN.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος μπορεί να τον ελέγξει; «Οι θεσμοί της αμερικανικής δημοκρατίας: το Κογκρέσο, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τα ελεύθερα ΜΜΕ» τονίζει ο συνομιλητής μας.
Οπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο Τραμπ, οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο οι πολιτικοί καταχρώνται την εξουσία τους. Να όμως που κάνει τα ίδια και χειρότερα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους «New York Times», ο εκλεγμένος πρόεδρος προκάλεσε κύματα ανησυχίας όταν είπε ότι «ο νόμος είναι απόλυτα στο πλευρό μου, ο πρόεδρος δεν μπορεί να έχει σύγκρουση συμφερόντων».
Αλήθεια; Πολλοί θυμήθηκαν τον Νίξον, έναν πρόεδρο ο οποίος δεν έβλεπε τα όρια της εκτελεστικής εξουσίας του, και το πλήρωσε παραιτούμενος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!