Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Τζόνσον: Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να ανακτήσει τον έλεγχο σε θέματα μετανάστευσης
[Το Βήμα]: Τζόνσον: Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να ανακτήσει τον έλεγχο σε θέματα μετανάστευσης

[Το Βήμα]: Τζόνσον: Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να ανακτήσει τον έλεγχο σε θέματα μετανάστευσης

Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα την σχεδιαζόμενη αποχώρηση της χώρας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε σήμερα ότι η σχεδιαζόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά την επαναφορά του ελέγχου της μετανάστευσης στη βρετανική κυβέρνηση.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Τζόνσον είπε σε τέσσερις Ευρωπαίους πρεσβευτές –οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν– ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των προσώπων εντός της ΕΕ.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι η ψήφος υπέρ του Brexit τον Ιούνιο ήταν ένα μήνυμα ότι η ελεύθερη μετακίνηση των προσώπων από τις χώρες-μέλη της ΕΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς αλλαγές.
Μιλώντας στους Ευρωπαίους πρεσβευτές σε ένα ξενοδοχείο της Ρώμης όπου διεξάγεται ένα συνέδριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, ο Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τη μετανάστευση.
“Αυτό που είπα με σαφήνεια σε αυτήν την ομάδα των πρεσβευτών –νομίζω ότι ήταν στο πρόγευμα– ήταν ότι η μετανάστευση υπήρξε θετική για το Ηνωμένο Βασίλειο από πολλές πλευρές αλλά ότι έχει τεθεί εκτός ελέγχου και χρειάζεται να ανακτήσουμε τον έλεγχο”, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!