Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Ο Τσακαλώτος πρόσωπο-«κλειδί» του επερχόμενου ανασχηματισμού
[Το Βήμα]: Ο Τσακαλώτος πρόσωπο-«κλειδί» του επερχόμενου ανασχηματισμού

[Το Βήμα]: Ο Τσακαλώτος πρόσωπο-«κλειδί» του επερχόμενου ανασχηματισμού

Αποφάσεις Τσίπρα εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Με αφορμή τις προστριβές υπουργών, την κόπωση του κυβερνητικού σχήματος μετά τη δεύτερη αξιολόγηση και εν όψει της επερχόμενης τρίτης, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για άμεσες αποφάσεις πριν από τη ΔΕΘ.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, σε ό,τι αφορά τις υπουργικές προστριβές, ξεχωρίζει αυτή ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Παππά.
Η κόντρα φαίνεται πως έχει υπόβαθρο δεδομένου ότι ο νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής φέρεται να επιδιώκει τη μετακίνησή του σε παραγωγικό υπουργείο συμπεριλαμβανομένου των Οικονομικών.
Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι, άλλωστε, ψυχρές, όπως έδειξαν οι πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις του Τσακαλώτου και οι αιχμές κατά του Παππά για τη διαστημική υπηρεσία και τις τηλεοπτικές άδειες.
Παράλληλα, τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και άλλα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έχουν κατά καιρούς διατυπώσει παράπονα για τον συντονισμό της κυβέρνησης ή για συγκεκριμένους συναδέλφους τους (Τόσκας, Μουζάλας κ.ά.).
Πάντως, η παραμονή Τσακαλώτου στο ΥΠΟΙΚ θα σημάνει περιορισμένες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, με την είσοδο κυρίως νέων στελεχών που επιδιώκει να προβάλει το Μαξίμου όπως έπραξε στον προηγούμενο ανασχηματισμό (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!