Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Τσακαλώτος: Η πορεία της οικονομίας διαψεύδει την ΝΔ
[Το Βήμα]: Τσακαλώτος: Η πορεία της οικονομίας διαψεύδει την ΝΔ

[Το Βήμα]: Τσακαλώτος: Η πορεία της οικονομίας διαψεύδει την ΝΔ

Τι ανέφερε στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και τα οικογενειακά επιδόματα
Την αναδιαμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων υπερασπίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως «δεν είναι αυτή η κυβέρνηση, αλλά η Νέα Δημοκρατία εκείνη που εφάρμοσε πελατειακές πολιτικές για τρίτεκνους και πολύτεκνους».
Η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στα οικογενειακά επιδόματα εκτιμάται ότι ήταν ένα μήνυμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης και πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά τη δήλωση της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, η οποία ανέφερε ότι οι διατάξεις δεν θα αλλάξουν και τυχόν μειώσεις που θα υποστούν δικαιούχοι -τρίτεκνοι και πολύτεκνοι- θα αναπληρωθούν εντός του έτους.
Ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε πως «η κριτική για τα επιδόματα από την αντιπολίτευση αγνοεί ότι 730.000 οικογένειες από το σύνολο των 800.000 θα έχουν σημαντικό όφελος, αγνοεί όσα έκανε η κυβέρνηση για το αφορολόγητο, ιδίως για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, αγνοεί ότι το μέρισμα στήριξε οικογένειες με τρία και με τέσσερα παιδιά, αγνοεί όλες τις πολιτικές που διαπραγματεύτηκε και υλοποιεί η κυβέρνηση για το παιδί».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία, στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και στην επόμενη φάση – τη διαπραγμάτευση δηλαδή, για την έξοδο από το πρόγραμμα.
«Κάθε φορά που μιλάω στην αίθουσα, δυστυχώς για την αντιπολίτευση (όχι για εμάς) τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την προηγούμενη φορά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ επικαλέστηκε τις εξελίξεις στα χρηματοοικονομικά, στην κατανάλωση, στην πραγματική οικονομία, στον τομέα της μεταποίησης αλλά και το χθεσινό EuroWorking Group (EWG).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!