Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Τουρκία: Στο εδώλιο 10 ακαδημαϊκοί για «τρομοκρατική προπαγάνδας»
[Το Βήμα]: Τουρκία: Στο εδώλιο 10 ακαδημαϊκοί για «τρομοκρατική προπαγάνδας»

[Το Βήμα]: Τουρκία: Στο εδώλιο 10 ακαδημαϊκοί για «τρομοκρατική προπαγάνδας»

Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη η δίκη
Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη η δίκη των δέκα ακαδημαϊκών οι οποίοι κατηγορούνται για διασπορά «τρομοκρατικής προπαγάνδας» επειδή υπέγραψαν μια αίτηση, η οποία επέκρινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι.
Πρόκειται για το πρώτο κύμα δικών που αφορούν συνολικά 146 ακαδημαϊκούς. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται χωριστά και κινδυνεύουν με καταδίκη έως και επτάμιση χρόνια κάθειρξη.
Οι ακαδημαϊκοί κατηγορούνται για διασπορά «τρομοκρατικής προπαγάνδας» επειδή υπέγραψαν τον Ιανουάριο του 2016 μια αίτηση η οποία κατήγγειλε «τη σφαγή» των Κούρδων αμάχων από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους εναντίον των ανταρτών του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας μεταξύ του PKK και της Άγκυρας το καλοκαίρι του 2015 βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων ανταρτών. Σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, από τις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν πολλοί άμαχοι.
«Στην Τουρκία πληρώνεις τίμημα απλώς και μόνο επειδή ασκείς την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε στο AFP ο Αχμέτ Μπεκ, ένας από αυτούς που έχουν υπογράψει την αίτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!