Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Τις κόρες του από το σχολείο έκανε συνεργάτιδες Γάλλος υπουργός
[Το Βήμα]: Τις κόρες του από το σχολείο έκανε συνεργάτιδες Γάλλος υπουργός

[Το Βήμα]: Τις κόρες του από το σχολείο έκανε συνεργάτιδες Γάλλος υπουργός

Νέα «υπόθεση Φιγιόν», αυτή τη φορά στους κόλπους της κυβέρνησης
Νέα «υπόθεση Φιγιόν» στη Γαλλία, αυτή τη φορά στους κόλπους της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον πρωθυπουργό μετά την αποκάλυψη ότι ως βουλευτής είχε προσλάβει βοηθούς στη Βουλής τις κόρες του, ηλικίας (τότε) 15 ετών.
Μιλώντας στην εκπομπή Quotidien ο Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα», όταν ήταν βουλευτής.
Σύμφωνα με την Quotidien, οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται για τον Λε Ρου περίπου στην 15 με 16 ετών, όταν δηλαδή ήταν στο σχολείο (μετά έγιναν φοιτήτριες), υπογράφοντας συνολικά 24 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (2009-2016) με συνολικές απολαβές 55.000 ευρώ.
«Δεν υπάρχει σύγκριση» με την υπόθεση του Φρανσουά Φιγιόν, τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στις αργομισθίες της συζύγου του υποψηφίου της γαλλικής δεξιάς για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Από το γραφείο του μάλιστα τονίστηκε ότι τα συγκεκριμένα συμβόλαια δεν απαιτούσαν φυσική παρουσία των κοριτσιών στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, καθώς η εργασία που είχαν αναλάβει μπορούσε να γίνει και εξ αποστάσεως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!