Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Θύμα trafficking στο ταξίδι στην Μεσόγειο 7 στους 10 πρόσφυγες
[Το Βήμα]: Θύμα trafficking στο ταξίδι στην Μεσόγειο 7 στους 10 πρόσφυγες

[Το Βήμα]: Θύμα trafficking στο ταξίδι στην Μεσόγειο 7 στους 10 πρόσφυγες

Έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
Περισσότεροι από το 70% των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη με σκάφη από την Αφρική έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων, εμπορίας οργάνων και εκμετάλλευσης στη διάρκεια του ταξιδιού τους, αναφέρει σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).
Η έρευνα του IOM αποκαλύπτει ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των 9.000 ανθρώπων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του Οργανισμού φαίνεται πως έπεσαν θύματα trafficking ή εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος σε κάποια στιγμή του ταξιδιού τους.
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (ποσοστό 49%) καταγγέλλουν ότι είχαν τεθεί υπό κράτηση χωρίς τη θέλησή τους, συχνά για λύτρα. Η πλειοψηφία των περιστατικών αυτών σημειώθηκε στη Λιβύη.
Οι μισοί από τους πρόσφυγες είπαν ότι δούλεψαν χωρίς μισθό υπό την απειλή όπλου. Άλλοι είπαν ότι η καταναγκαστική εργασία αποτελούσε τον μόνο τρόπο απελευθέρωσής τους ή εξασφάλισης μιας θέσης σε σκάφος προς την Ευρώπη.
Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει και ένα δίκτυο εμπορίας οργάνων και αίματος που εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες. Γύρω στο 5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι γνωρίζουν περιπτώσεις όπου άτομα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τους προσέγγισαν προσφέροντας μετρητά σε αντάλλαγμα για αίμα, ένα
3% δήλωσε ότι τους προσφέρθηκαν μετρητά σε αντάλλαγμα για όργανα και 1% για ανθρώπινα μέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!