Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Θα ανοίξει ο Τραμπ μέτωπο με την ΕΕ για τον χάλυβα;
[Το Βήμα]: Θα ανοίξει ο Τραμπ μέτωπο με την ΕΕ για τον χάλυβα;

[Το Βήμα]: Θα ανοίξει ο Τραμπ μέτωπο με την ΕΕ για τον χάλυβα;

Στις Βρυξέλλες τονίζουν ότι ο Αμερικανός δύσκολα θα μπορούσε να διαλέξει χειρότερη στιγμή για να απειλήσει να χτυπήσει με δασμούς την ευρωπαϊκή χαλυβουργία
Τραμπ εναντίον ΕΕ σε εμπορικό πόλεμο για τον χάλυβα; Στις Βρυξέλλες περιμένουν με ατσάλινη αυτοπεποίθηση την πρώτη επιθετική κίνηση, λέγοντας ότι αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει πραγματικά μια τέτοια σύγκρουση, τότε θα είναι περισσότερο από ευτυχείς να του τη δώσουν.
Αποπνέοντας σιγουριά ήρεμης μεγάλης δύναμης, πηγές της Επιτροπής τονίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δύσκολα θα μπορούσε να διαλέξει χειρότερη στιγμή για να απειλήσει να χτυπήσει με δασμούς την ευρωπαϊκή χαλυβουργία. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ που ασχολούνται με το εμπόριο τον κοιτάζουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού πιο σίγουροι και ισχυροί από ό,τι εδώ και χρόνια. Εχοντας κερδίσει σε αυτοπεποίθηση με την εξασφάλιση πολιτικής συμφωνίας για μια τεράστια εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, μάλλον απολαμβάνουν παρά φοβούνται την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου αντιποίνων με τις ΗΠΑ, τον οποίον πιστεύουν ακράδαντα ότι θα κερδίσουν.
«Η Γενική Διεύθυνση Εμπορίου (στην ΕΕ) είναι τέλεια εξοπλισμένη για αυτό (…) το περιμένουν με χαρά» λένε πηγές από το επιτελείο του πρώην επιτρόπου Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, ο οποίος διεξήγαγε την τελευταία επιτυχημένη εμπορική αναμέτρηση της ΕΕ εναντίον των ΗΠΑ το 2002 – πάλι για τον χάλυβα.
Αν και απειλούσε επί μήνες να χτυπήσει τους ξένους κατασκευαστές χάλυβα και αλουμινίου με δασμούς και ποσοστώσεις, ο Τραμπ δίστασε να αναλάβει άμεση δράση υπό την πίεση αμερικανικών λόμπι αγροτών και κατασκευαστών, οι οποίοι φοβούνται τις συνέπειες μιας εμπορικής σύγκρουσης με την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!