Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Θ. Γιαννόπουλος για ΚΕΕΛΠΝΟ: Με έδιωξαν γιατί δεν ήθελα να παρανομήσω
[Το Βήμα]: Θ. Γιαννόπουλος για ΚΕΕΛΠΝΟ: Με έδιωξαν γιατί δεν ήθελα να παρανομήσω

[Το Βήμα]: Θ. Γιαννόπουλος για ΚΕΕΛΠΝΟ: Με έδιωξαν γιατί δεν ήθελα να παρανομήσω

Ο πρώην πρόεδρος μιλά και για τις σχέσεις του με τον νυν Θ. Ρόζενμπεργκ
Στα αίτια της απομάκρυνσής του από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αντικατάστασής του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
«Διαφωνούσα με παρεμβάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Η προϊσταμένη αρχή ήθελε να παρανομήσω με τη διαδικασία του διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. Η διαδικασία δεν ήταν σύννομη και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα. Δυόμισι χιλιάδες φάκελοι έφυγαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και πήγαν στην Αριστοτέλους, στο υπουργείο Υγείας» δήλωσε.
Όπως είπε, έχει προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το οποίο αναμένεται να ορίσει δικάσιμο. «Η αντικατάστασή μου και τις δύο φορές είναι μία νομική ιστορία και θα έχει και το αφήγημά της. Ο αντικαταστάτης μου», συνέχισε αναφερόμενος στον νυν πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ, «είναι προσωπικός μου φίλος. Ήμασταν μαζί 40 χρόνια γι’ αυτό δεν μπαίνω στη λογική δηλητηρίασης της σχέσης μας».
Κατά τα άλλα, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε έναν απολογισμό πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως είπε, το 2015-16 προχώρησε στην εφαρμογή:
* Σύγχρονου – εναρμονισμένου στρατηγικού σχεδίου δράσεων για την προστασία της δημόσιας Υγείας βάσει των αρμοδιοτήτων του ΚΕΕΛΠΝΟ (πρόσληψη, επιτήρηση – καταγραφή και παρέμβαση για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση λοιμωδών και μη λοιμωδών νοσημάτων), αλλά και υλοποίηση νέων στοχευμένων δράσεων για την υποβοήθηση αντιμετώπισης του αυξημένου προσφυγικού κύματος και της προκαλούμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!