Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: ΤΑΙΠΕΔ: «Όχι» σε απαλλαγές στα διόδια της Εγνατίας
[Το Βήμα]: ΤΑΙΠΕΔ: «Όχι» σε απαλλαγές στα διόδια της Εγνατίας

[Το Βήμα]: ΤΑΙΠΕΔ: «Όχι» σε απαλλαγές στα διόδια της Εγνατίας

ΚΥΑ Σπίρτζη – Τσακαλώτου απαλλάσουν αναπήρους, ανέργους, κατοίκους
Νέα ένταση προέκυψε ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ με την ΚΥΑ Σπίρτζη – Τσακαλώτου που προβλέπει απαλλαγές για αναπήρους, ανέργους και κατοίκους.
Αιφνιδιασμένος από την ΚΥΑ των υπουργών δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, καθώς απαλλάσσει συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών από την υποχρέωση να καταβάλλουν διόδια όταν περνάνε από επτά σταθμούς διοδίων της Εγνατίας, εκ των οποίων οι τρεις είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ τέσσερις μπαίνουν σε λειτουργία στις 14 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το voria.gr, η αντίδραση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ήταν κάθετη και αναμένεται να αποτελέσει καινούργια αιτία όξυνσης των πνευμάτων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕ.
Η αντίδραση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ προκλήθηκε από εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 5 της παραπάνω ΚΥΑ, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τα ΙΧ οχήματα που ανήκουν σε αναπήρους, ανέργους, αλλά και τα επιβατικά ή και επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε κατοίκους ή επιχειρήσεις όμορης του δικτύου περιοχής.
Η συγκεκριμένη ΚΥΑ αφορά τις χρεώσεις στους μετωπικούς σταθμούς της Παμβώτιδας, των Ευζώνων, της Μέστης και της Ιεροπηγής που από τις 14 Δεκεμβρίου τίθενται σε λειτουργία αλλά και τρεις ακόμη σταθμούς, στους οποίους, επίσης, αλλάζουν οι χρεώσεις επειδή μειώνονται οι αποστάσεις, και συγκεκριμένα των μετωπικών σταθμών σε Τύρια, Μαλακάσι και Ίασμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!