Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Σε τεντωμένο σχοινί το σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi di Siena
[Το Βήμα]: Σε τεντωμένο σχοινί το σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi di Siena

[Το Βήμα]: Σε τεντωμένο σχοινί το σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi di Siena

Εγκρίθηκε προσφορά μετατροπής χρέους της σε μετοχές
Το πρώτο βήμα για την κρίσιμη αύξηση κεφαλαίου των 5 δισ. πραγματοποίησε χθες Δευτέρα η Monte dei Paschi di Siena (MPS) με φόντο την οξεία πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου.
Η Monte dei Paschi di Siena ανακοίνωσε ότι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας Consob ενέκρινε την προσφορά μετατροπής χρέους της σε μετοχές, η οποία θα ξεκινήσει σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή στις 17:00 ώρα Ελλάδας, εκτός κι αν υπάρξει κάποια παράταση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της τράπεζας οδηγήθηκε εχθές σε αναστολή διαπραγμάτευσης, ενώ η βουτιά που σημείωνε ξεπέρασε το 16,5%.
Η ανταλλαγή χρέους αποτελεί βασικό σημείο της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου των 5 δισ. ευρώ που στόχο έχει να διατηρήσει σε λειτουργία την τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, η οποία αναδείχθηκε το πλέον ευπαθές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης στα τραπεζικά τεστ αντοχής του Ιουλίου.
Η προβληματική ιταλική τράπεζα ξεκίνησε τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων σε μετοχές, με στόχο την εξασφάλιση 1 δισ. ευρώ. Ο ασφαλιστικός όμιλος Generali ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη μετατροπή των ομολόγων της MPS που κατέχει, ύψους 400 εκατ. ευρώ, σε ένα κρίσιμο, αλλά όχι επαρκές βήμα για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, καθώς τα υπόλοιπα 4 δισ. ευρώ προβλέπονται ότι θα αντληθούν από ιδιωτική τοποθέτηση σε μεγάλους θεσμικούς επενδυτές και από προσφορά νέων μετοχών στο σύνολο των μετόχων της τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!