Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Στουρνάρας: Κάμψη των τουριστικών εισπράξεων το 2016
[Το Βήμα]: Στουρνάρας: Κάμψη των τουριστικών εισπράξεων το 2016

[Το Βήμα]: Στουρνάρας: Κάμψη των τουριστικών εισπράξεων το 2016

Σε ποσοστό 54,3% τα κόκκινα δάνεια στον τουρισμό το πρώτο εξάμηνο του 2016
Κάμψη των ταξιδιωτικών εισπράξεων λόγω της μείωσης των τιμών προβλέπει για το 2016 ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, παρότι και το 2016 διατηρείται η ανοδική τάση στον αριθμό των διεθνών αφίξεων.
«Σε κάποιο βαθμό, όμως, αυτό επιτεύχθηκε με την προσφορά ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών, στοιχείο που τελικά επέδρασε αρνητικά στο σύνολο των ταξιδιωτικών εισπράξεων, οι οποίες πιθανότατα θα παρουσιάσουν κάμψη για το σύνολο του έτους, κατά τι ταχύτερη από το μέσο όρο μείωσης της τελευταίας δεκαετίας», σημείωσε, χαιρετίζοντας τις εργασίες του 15ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τη Δευτέρα. Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι θετικό στοιχείο «είναι ότι ανακόπηκε η καθοδική τάση του μέσου χρόνου παραμονής στη χώρα μας, και το πρώτο εξάμηνο του 2016 είδαμε μια μικρή αύξηση».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του τουριστικού τομέα αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 έχουν ανέλθει σε ποσοστό 54,3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!