Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Στο Καστελόριζο η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής
[Το Βήμα]: Στο Καστελόριζο η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής

[Το Βήμα]: Στο Καστελόριζο η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής

Τη Δευτέρα, σε μια κίνηση συμβολισμού εν μέσω τουρκικών προκλήσεων

Σε μια κίνηση συμβολισμού εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κλήθηκαν να μεταβούν την προσεχή Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στο ακριτικό Καστελόριζο.

Η πρωτοβουλία ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν ότι θα μεταβούν εκεί προκειμένου να έχουν επαφές με τους φορείς του νησιού καθώς και με την στρατιωτική διοίκηση Μεγίστης.

Ωστόσο, διατυπώνονται και επιφυλάξεις από κάποιους βουλευτές για το νόημα της κίνησης αυτής για αυτό και δεν θα συμμετέχουν, όπως δηλώνουν.

Αρχικά η ενημέρωση που είχαν ήταν ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει στο Καστελόριζο, αλλά στην συνέχεια ενημερώθηκαν από τον πρόεδρό της Κ. Δουζίνα ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά στην Βουλή και ότι το πρόγραμμα του ταξιδιού των βουλευτών στο Καστελόριζο περιλαμβάνει επαφές με τους τοπικούς φορείς του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, πρόσφατα οι τουρκικές αρχές με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν, με αφορμή την διεξαγωγή άσκησης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου δυτικά του Καστελόριζου, προχώρησαν σε ανοιχτή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί της νήσου, ισχυριζόμενοι ότι το Καστελόριζο είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στις στρατιωτικές ασκήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!