Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Στο ΑΠΘ σημαντικά τμήματα των συλλογών Μέγα και Χριστιανόπουλου
[Το Βήμα]: Στο ΑΠΘ σημαντικά τμήματα των συλλογών Μέγα και Χριστιανόπουλου

[Το Βήμα]: Στο ΑΠΘ σημαντικά τμήματα των συλλογών Μέγα και Χριστιανόπουλου

Για ιστορία της Θεσσαλονίκης από τα μέσα του 19ου ως και τα μέσα του 20ού αι.
Μια πλούσια συλλογή 90.000 τεκμηρίων από τις ιδιωτικές συλλογές των κκ. Ιωάννη Μέγα και Ντίνου Χριστιανόπουλου απέκτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Οι συλλογές αυτές με την πληθώρα θεμάτων που καλύπτουν, όσον αφορά την ιστορία της πόλης από τα μέσα του 19ου μέχρι και τα μέσα του 20ού αιώνα, περιέχουν κρυμμένους «θησαυρούς» για ιστορικούς, ερευνητές, λογοτέχνες και άλλους επιστήμονες και θα φιλοξενηθούν στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος.
Η συλλογή Μέγα καλύπτει μια συγκεκριμένη εκατονταετία που υπήρξε καθοριστικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη του σήμερα, ενώ η συλλογή Χριστιανόπουλου προστίθεται στις σπάνιες συλλογές άλλων λογοτεχνών του ΑΠΘ.
Η πολύτιμη δωρεά ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, ενώ αμέσως μετά στον ίδιο χώρο έγινε η υπογραφή του συμφωνητικού για την αποδοχή της δωρεάς.
Στην ομιλία του ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, τόνισε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ, τη μεγαλύτερη πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα και τη δεύτερη σε μέγεθος στη χώρα μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη, το γεγονός ότι ο Γιάννης Μέγας και ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αποφάσισαν να δωρίσουν τη συλλογή και το αρχείο τους, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη τους στο πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!