Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Στην τελετή παράδοσης του Παναγίου Τάφου Τσίπρας-Βαρθολομαίος
[Το Βήμα]: Στην τελετή παράδοσης του Παναγίου Τάφου Τσίπρας-Βαρθολομαίος

[Το Βήμα]: Στην τελετή παράδοσης του Παναγίου Τάφου Τσίπρας-Βαρθολομαίος

Δήλωση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, στο «Βήμα»
Στους χιλιάδες προσκυνητές που προσκυνούν καθημερινά στα Ιεροσόλυμα θα παραδίδεται πλήρως αποκατεστημένο το αναστηλωμένο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου.
Η τελετή της επίσης παράδοσης θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος σε σημερινή δήλωσή του, είπε: «Το Άγιο Πνεύμα και η Θεία Πρόνοια δια της Αγιοταφικής Αδελφότητας μας οδήγησαν στην σημερινή αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου».
Η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου, εκτελέστηκε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου.
Στη διεπιστημονική ομάδα συμμετείχαν οι καθηγητές Αρχιτεκτονικής Μανόλης Κορρές, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ανδρέας Γεωργόπουλος και ο καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Κωνσταντίνος Σπυράκος.
Η ομάδα είχε παρουσιάσει τη μελέτη της τον Ιανουάριο 2016 στην Ιερουσαλήμ ενώπιον του πρωθυπουργού, ακολούθως τον Φεβρουάριο στους ηγέτες των τριών θρησκευτικών κοινοτήτων και τον Μάρτιο στο ευρύτερο κοινό, στην Αθήνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!