Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Στίγκλιτς: Ετσι προέκυψε ο Τραμπ
[Το Βήμα]: Στίγκλιτς: Ετσι προέκυψε ο Τραμπ

[Το Βήμα]: Στίγκλιτς: Ετσι προέκυψε ο Τραμπ

Tους οικονομικούς λόγους πίσω από την άνοδο του «φαινομένου Τραμπ» εξηγεί ο Νομπελίστας οικονομολόγος
Τους οικονομικούς λόγους πίσω από την άνοδο του «φαινομένου Τραμπ» εξηγεί ο Τζόζεφ Στίγκλιτς στο Project Syndicate. Aκολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο του Νομπελίστα Αμερικανού οικονομολόγου:
«Προφανώς, πολλοί παράγοντες βοήθησαν για να φτάσει ο Τραμπ τόσο μακριά. Κατ΄αρχάς, πολλοί Αμερικανοί είναι οικονομικά σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Το μέσο εισόδημα των ανδρών εργαζομένων με πλήρες ωράριο είναι χαμηλότερο από ό,τι ήταν πριν από 42 χρόνια, και είναι όλο και πιο δύσκολο για τα άτομα με περιορισμένη εκπαίδευση να βρουν μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης που να πληρώνει αξιοπρεπείς μισθούς.
Πράγματι, οι πραγματικοί (προσαρμοσμένοι βάσει του πληθωρισμού) μισθοί στο κάτω μέρος της κατανομής του εισοδήματος είναι περίπου όπου ήταν πριν από 60 χρόνια. Ετσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Τραμπ βρίσκει ένα μεγάλο, δεκτικό ακροατήριο όταν λέει ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι σάπια. Αλλά ο Τραμπ κάνει λάθος, τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία που προτείνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!