Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Στοίχημα εκατομμυρίων για τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει τα 150
[Το Βήμα]: Στοίχημα εκατομμυρίων για τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει τα 150

[Το Βήμα]: Στοίχημα εκατομμυρίων για τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει τα 150

Θα χρειαστεί να περιμένουμε… 134 χρόνια για να μάθουμε ποιος από δύο έγκριτους αμερικανούς επιστήμονες είναι ο νικητής
Θα χρειαστεί να περιμένουμε 134 χρόνια για να μάθουμε ποιος κέρδισε το μεγάλο ποσό: δύο έγκριτοι αμερικανοί επιστήμονες ανανέωσαν το στοίχημά τους για το εάν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε τον περασμένο αιώνα και θα ζήσει μέχρι τα 150 χρόνια.

Παρά την πρόοδο της βιολογίας, τα αίτια και οι μηχανισμοί της γήρανσης δεν είναι καλά κατανοητοί. Ορισμένες προηγούμενες μελέτες, όπως αυτή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύουν ότι υπάρχουν εγγενείς, γενετικοί παράγοντες που θέτουν ένα όριο στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, γύρω στα 115 χρόνια. Άλλοι, πάλι, πιστεύουν ότι μέγιστο όριο δεν υπάρχει.
Οσταντ VS Ολσάνσκι
Αυτή είναι η γνώμη του Στίβεν Οσταντ, βιολόγου που μελετά τη γήρανση στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Αφορμή για το στοίχημα ήταν μια δήλωσή του που εμφανίστηκε το 2000 στο περιοδικό Scientific American: «Ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει τα 150 πιθανότατα έχει ήδη γεννηθεί».
Διαφορετική άποψη είχε ο Τζέι Ολσάνσκι του Πανεπιστημίου του Ίλινοϊ στο Σικάγο, ο οποίος πιστεύει ότι η παράταση της ζωής πέρα από τα 150 μπορεί να είναι εφικτή, θα απαιτήσει όμως τεχνολογίες που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!