Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Στη Βουλή η απόφαση για το μέλλον της Προέδρου της Ν. Κορέας
[Το Βήμα]: Στη Βουλή η απόφαση για το μέλλον της Προέδρου της Ν. Κορέας

[Το Βήμα]: Στη Βουλή η απόφαση για το μέλλον της Προέδρου της Ν. Κορέας

Διάγγελμα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις για ανάμειξή της σε σκάνδαλο
Βήμα πίσω ή πολιτικό τέχνασμα; Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτησή της, η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γιουν-Χιέ, ανακοίνωσε ότι επαφίεται στη Βουλή να αποφασίσει για το πολιτικό της μέλλον.
«Επαφίεται στο Κοινοβούλιο να αποφασίσει για το μέλλον μου, για πιθανή μείωση της θητείας μου» σημείωσε στο τηλεοπτικό της διάγγελμα.
Οι διαδηλώσεις που συγκλονίζουν από την περασμένη εβδομάδα την Σεούλ αφορούν στην επιρροή που φαίνεται να ασκεί στην πρόεδρο η Τσόι Σουν -Σιλ, παλαιά συνεργάτης και σύμβουλος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Τσόι Σουν -Σιλ χρησιμοποιούσε την επιρροή της στην πρόεδρο για να εξασφαλίσει κεφάλαια για τις επιχειρήσεις της. Κατηγορείται επίσης για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Πάντως, η Αντιπολίτευση απέρριψε την «προσφορά» της προέδρου, θεωρώντας ότι πρόκειται για τέχνασμα ώστε να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
«Πετά το μπαλάκι στο Κοινοβούλιο, ενώ θα μπορούσε απλά να παραιτηθεί» σχολίασε βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, για να εξηγήσει:
«Ζητά από το Κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την παραίτησή της, όταν γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μακρά συζήτηση για το πότε θα γίνουν νέες προεδρικές εκλογές και να καθυστερήσουν τα πάντα».
Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι ουσιαστικά η πρόεδρος πετά το μπαλάκι στη Βουλή, καθιστώντας τους βουλευτές συνένοχους στην όλη διαδικασία που θα είναι μακρά και ενδεχομένως άκαρπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!