Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Στη φόρα οι πολιτικές απόψεις των περισσότερων Αμερικανών
[Το Βήμα]: Στη φόρα οι πολιτικές απόψεις των περισσότερων Αμερικανών

[Το Βήμα]: Στη φόρα οι πολιτικές απόψεις των περισσότερων Αμερικανών

«Η χειρότερη παραβίαση εκλογικών δεδομένων στις ΗΠΑ»
Σε ένα περιστατικό που χαρακτηρίζεται «η χειρότερη παραβίαση εκλογικών δεδομένων στις ΗΠΑ», ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων αμερικανών πολιτών βγήκαν στη φόρα από γκάφα εταιρείας μάρκετινγκ που συνεργάζεται με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή.
Τα δεδομένα, συνολικού όγκου 1.1 terabytes, περιλαμβάνουν ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνων και πολιτικές απόψεις σχεδόν του 62% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ.
Τα δεδομένα ήταν αποθηκευμένα σε διακομιστή cloud της Amazon, και ήταν προσβάσιμα για όποιον είχε τον κατάλληλο σύνδεσμο.
Τα ονόματα και οι κατάλογοι των αρχείων υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από πολιτικές οργανώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν προφίλ για όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.
Όπως αναφέρει το BBC, το οποίο χαρακτηρίζει το περιστατικό «τη χειρότερη παραβίαση εκλογικών δεδομένων», οι πληροφορίες ήταν αποθηκευμένες σε υπολογιστικά φύλλα, τα οποία είχαν μεταφορτωθεί σε διακομιστή που μισθώνει η εταιρεία Deep Root Analytics. Η τελευταία φορά που είχε ενημερωθεί η βάση ήταν τον Ιανουάριο, μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παραμένει όμως άγνωστο το χρονικό διάστημα για το οποίο τα δεδομένα αυτά ήταν εκτεθειμένα.
«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση που προέκυψε» δήλωσε στην ιστοσελίδα τεχνολογίας Gizmodo ο Άλεξ Λόντρι, ιδρυτής της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!