Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Στα χαμηλότερα επταμήνου οι τιμές του πετρελαίου
[Το Βήμα]: Στα χαμηλότερα επταμήνου οι τιμές του πετρελαίου

[Το Βήμα]: Στα χαμηλότερα επταμήνου οι τιμές του πετρελαίου

Κάτω από τα 46 δολ. το Brent, στα 43,22 δολ. το αργό
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έπειτα από την αύξηση που ανακιοίνωσαν στα διαθέσιμά τους αρκετές μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.
Πρόκειται ασφαλώς για εξέλιξη που ναρκοθετεί τις προσπάθειες του OPEC να μειώσει την παραγωγή του για να στηρίξει την αγορά και τις τιμές.
Το μεσημέρι στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου Βόρειας Θάλασσας (τύπου Brent) υποχωρούσε κατά 1,06 δολάρια στα 45,85 δολάρια το βαρέλι.
Είναι η χαμηλότερη τιμή στην οποία υποχωρεί το Brent από τις 18 Νοεμβρίου 2016, από τα επίπεδα δηλαδή που βρισκόταν προτού ο OPEC συμφωνήσει με άλλους παραγωγούς που δεν μετέχουν στον Οργανισμό να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Στη συνέχεια το Brent ανέκαμψε στα 46 δολάρια το βαρέλι.
Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού πετρελαίου υποχούσε προς στιγμήν κατά 98 σεντς στα 43,22 δολάρια το βαρέλι προτού ανακάμψει στα 43,30 δολάρια το βαρέλι. Το αργό υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 του περασμένου Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!