Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Σόιμπλε: Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στο Eurogroup
[Το Βήμα]: Σόιμπλε: Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στο Eurogroup

[Το Βήμα]: Σόιμπλε: Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στο Eurogroup

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι αρκετή»
Υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι τόση ώστε να πούμε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα έχουμε συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, αναφερόμενη στις εξελίξεις γύρω από τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
«Ακούμε ότι υπάρχει αρκετή πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ των θεσμών, όπως ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα. Υπάρχει σύγκλιση. Αλλά δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ τεχνικά, ώστε να πούμε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε μια τελική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης» εξήγησε.
Όσον αφορά τις αποκλίσεις μεταξύ των θεσμών, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «καλή πρόοδος» και επανέλαβε την ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Η άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο, δεν έχει αλλάξει» τόνισε, χαρακτηριστικά.
Δεδομένης της γερμανικής επιμονής για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα συνάντηση θα έχουν η καγκελάριος Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την Τετάρτη όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα δημοσίευμα της Die Welt μιλά για υπόσχεση της Λαγκάρντ στη Μέρκελ ότι το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!