Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Συνεχίζεται και την Τετάρτη η απεργία των εργαζομένων της Lufthansa
[Το Βήμα]: Συνεχίζεται και την Τετάρτη η απεργία των εργαζομένων της Lufthansa

[Το Βήμα]: Συνεχίζεται και την Τετάρτη η απεργία των εργαζομένων της Lufthansa

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς δεν υπάρχει ακόμη πρόταση της εταιρείας
Η ένωση των γερμανών πιλότων VC ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα απεργήσει ξανά στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, καθώς νέα προσπάθεια επίλυσης των μισθολογικών αιτημάτων της απέτυχε μετά από τετραήμερη απεργία.
«Δυστυχώς, οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες που έλαβαν χώρα σήμερα (Κυριακή) απέτυχαν να φέρουν αποτέλεσμα», είπε το μέλος της ένωσης Γιόεργκ Χαντβεργκ, προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν υπάρχει συζητήσιμη πρόταση από την Lufthansa σχετικά με την αμοιβή των πιλότων, κάτι που σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου χρειάζεται να συνεχιστούν».
Οι απεργίες θα επηρεάσουν την μεν Τρίτη (29/11) τις εγχώριες πτήσεις, τη δε Τετάρτη (30/11) τις πτήσεις του εξωτερικού.
Η Lufthansa, η οποία εκδήλωσε την απογοήτευσή της από την απόφαση της ένωσης, ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει ειδικό πρόγραμμα πτήσεων έως τις 15.00 ώρα Ελλάδας σήμερα.
Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 2.800 πτήσεις μέσα στις τέσσερις μέρες των κινητοποιήσεων, οι οποίες επηρέασαν πάνω από 350.000 επιβάτες. Είναι η 14η κινητοποίηση στην μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ πιλότων και εταιρείας από το 2014.
Η πρόταση της Lufthansa στους πιλότους ήταν αύξηση μισθών κατά 4,4% σε δύο δόσεις, και ένα εφάπαξ ισότιμο με σχεδόν δύο μισθούς (1,8 μήνες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!