Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με την πρέσβειρα του Ισραήλ
[Το Βήμα]: Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με την πρέσβειρα του Ισραήλ

[Το Βήμα]: Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με την πρέσβειρα του Ισραήλ

Υπογραφή της διμερούς συμφωνίας για τις θαλάσσιες μεταφορές
Tην βούληση από πλευράς Ισραήλ να προχωρήσει, σε κατάλληλο χρόνο, η υπογραφή της διμερούς συμφωνίας για τις θαλάσσιες μεταφορές, ώστε να αναβαθμιστούν οι ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών μετέφερε η πρέσβειρα της χώρας κυρία Ιριτ – Μπεν Αμπά στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο υπουργείο.
Επίσης η πρέσβειρα του Ισραήλ, εξέφρασε τη βούλησή για διεύρυνση της συνεργασίας και σε επιχειρησιακό επίπεδο αρμοδιότητας Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της κυρίας Μπεν-Αμπά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διμερή στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και ιδίως εντός πλαισίου των οργάνων του ΙΜΟ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της Αθήνας να προωθηθεί η διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας για τις θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ των δυο χωρών. Είπε ότι η σύναψη αυτής της Συμφωνίας θα παράσχει ένα σταθερό και αξιόπιστο νομικό πλαίσιο για τις θαλάσσιες μεταφορές Ελλάδος-Ισραήλ και θα επιτρέψει την περαιτέρω οικοδόμηση της διμερούς συνεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!