Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Σημάδια νευρικότητας από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ – Η ΤΟΤΑL ξεκίνησε τις εργασίες γεώτρησης
[Το Βήμα]: Σημάδια νευρικότητας από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ – Η ΤΟΤΑL ξεκίνησε τις εργασίες γεώτρησης

[Το Βήμα]: Σημάδια νευρικότητας από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ – Η ΤΟΤΑL ξεκίνησε τις εργασίες γεώτρησης

Μαζικές δεσμεύσεις περιοχών μέσω έκδοσης τουρκινής NAVTEX – Στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου ο έλληνας ΥΠΕΞ – Η γαλλίδα υπουργός Αμυνας στο νησί – Ο Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα
Σαφή σημάδια νευρικότητας αλλά και προβλεψιμότητας καταδεικνύουν οι τουρκικές κινήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ από τη στιγμή που το γεωτρύπανο της Total, το West Capella, ξεκίνησε τις εργασίες γεώτρησης στο Οικόπεδο 11.
Πέραν της αποστολής πολεμικών πλοίων, αλλά και του «συνήθη ύποπτου», του ερευνητικού σκάφους Barbaros, η Άγκυρα προχώρησε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου σε μαζικές δεσμεύσεις περιοχών εντός της κυπριακής ΑΟΖ μέσω έκδοσης NAVTEX. Συγκεκριμένα, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση NAVTEX για τέσσερα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ στα νοτιοδυτικά της νήσου, δεσμεύοντας μέχρι τέλος του 2017 τα τεμάχια 4, 5, 6 και 7.
Η NAVTEX 711/17 προβλέπει ότι το Barbaros και τα βοηθητικά πλοία Bravo Supporter και Apollo Moon θα προχωρήσουν σε σεισμογραφικές έρευνες από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2017. Σημειώνεται ότι το Οικόπεδο 6 έχει επίσης παραχωρηθεί στην Κοινοπραξία Eni-Total και η ερευνητική γεώτρηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2018. Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η τουρκική αγγελία δεν καλύπτει ούτε το Οικόπεδο 11 αλλά ούτε το 10 που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία της Exxon και της Qatar Petroleum.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!