Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Σύλλογοι ασθενών: Όλοι υπέρ μιας ενιαίας φωνής εκπροσώπησης
[Το Βήμα]: Σύλλογοι ασθενών: Όλοι υπέρ μιας ενιαίας φωνής εκπροσώπησης

[Το Βήμα]: Σύλλογοι ασθενών: Όλοι υπέρ μιας ενιαίας φωνής εκπροσώπησης

Τι συζητήθηκε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

Ένα βήμα πιο κοντά σε μια ενιαία συλλογικότητα ασθενών βρίσκονται πλέον οι σύλλογοι ασθενών όλης της χώρας, μετά τις εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών Patients in Power Conference, το οποίο διοργανώθηκε από Επιτροπή 15 Συλλόγων Ασθενών σε συνεργασία με το Health Daily, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και της ΠΕΦ.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι από το νοσοκομειοκεντρικό-ιατροκεντρικό ΕΣΥ περνάμε στην ανθρωποκεντρική-αθενοκεντρική προσέγγιση, τοποθετώντας στο επίκεντρο τον ασθενή και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες ανάγκες του, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια του, στα δικαιώματα του, την ενημέρωση και τη συναίνεση του στις θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Επιπλέον ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στην δημιουργία της ΠΦΥ ως προτεραιότητα, για την οποία «θα βασιστούμε και σε Ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί το κόστος είναι μεγάλο».

Απαντώντας σε ερώτηση της Αντιπροέδρου του Συλλόγου «ΑγκαλιαΖΩ» Μανιώς Κορλέτη σχετικά με την αγωνία των ασθενών αναφορικά με τη διαφαινόμενη καθυστέρηση στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων ο Υπουργός ανέφερε ότι «Δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να καθυστερήσει την εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων. Όμως πρέπει να ακολουθήσουμε τα Ευρωπαϊκά στάνταρτ για τα κριτήρια επιλογής και τιμολόγησης νέων θεραπειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!