Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Το σχέδιο του ESM για μείωση του χρέους
[Το Βήμα]: Το σχέδιο του ESM για μείωση του χρέους

[Το Βήμα]: Το σχέδιο του ESM για μείωση του χρέους

Δημοσίευμά της η Wall Street Journal τον οποίο επιβεβαιώνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διάσωσης (ESM) επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο επικεφαλής του θα παρουσιάσει έγγραφο με τα πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Δευτέρας, λεπτομέρειες των οποίων δημοσιεύθηκαν στην Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος του ESM επεσήμανε ότι η πρόταση, που σύμφωνα με την εφημερίδα μειώνει το ελληνικό χρέος κατά το 1/5 έως το 2060, πρέπει να γίνει αποδεκτό από το Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

«Αυτό είναι έγγραφο εργασίας του ESM που δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι εμπιστευτικές προτάσεις που θα παρουσιάσει ο ESM για την Ελλάδα, θα μπορούσαν να μειώσουν το βάρος χρέους της χώρας κατά το ένα πέμπτο το 2060, αναφέρει η The Wall Street Journal.

Ένα εξασέλιδο έγγραφο με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, και έχει καταρτίσει ο ESM, περιγράφει τα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν στο προσεχές μέλλον για να μειωθεί το μεγάλο φορτίου χρέους της Ελλάδας.

Το έγγραφο προτείνει την ελάφρυνση του χρέους με την επιμήκυνση ωριμάνσεων και το “κλείδωμα” των επιτοκίων σε κάποια από τα δάνεια της Ελλάδας, για να την προστατεύσει από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!