Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Σχέδιο Κομισιόν για αύξηση των αμυντικών δαπανών
[Το Βήμα]: Σχέδιο Κομισιόν για αύξηση των αμυντικών δαπανών

[Το Βήμα]: Σχέδιο Κομισιόν για αύξηση των αμυντικών δαπανών

Με δημοσιονομικά «ανταλλάγματα» – Θα παρουσιαστεί την Τετάρτη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να προτείνει σχήμα για αύξηση των αμυντικών δαπανών των κρατών μελών για τη δημιουργία Ταμείου χρηματοδότησης κοινών προγραμμάτων. Το φερόμενο σχέδιο, που αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα, συντάχθηκε με φόντο την εκλογή του Τραμπ και τις αβέβαιες προθέσεις του για πίεση στα μέλη του ΝΑΤΟ για μεγαλύτερο «συμβολή» στις δαπάνες της Συμμαχίας.
Δημοσίευμα της γερμανικής Sueddeutsche Zeitung (SZ) επικαλείται γνώση των σχεδιασμών της Κομισιόν για δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας που θα χρηματοδοτεί κοινά προγράμματα, όπως επί παραδείγματι τεχνολογίες για τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones).
Στο σχέδιο, το οποίο συνετάχθη υπό την πίεση της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ και θα παρουσιαστεί επισήμως την Τετάρτη, δεν δίνονται στοιχεία για το ύψος των ποσών του προτεινόμενου Ταμείου. Η ελλιπής συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ σε θέματα Αμυνας κοστίζει στην Ευρωπαϊκή Ενωση 25-100 δισ. ευρώ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Οι νέες αυτές προτάσεις της Κομισιόν έρχονται να προστεθούν στο σχέδιο ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ασφάλειας και Αμυνας το οποίο θα αποφασιστεί τον Δεκέμβριο. Η Ενωση αυτή δεν θα αποτελεί ανταγωνιστή του ΝΑΤΟ και ούτε θα οδηγήσει στη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!