Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά να στηρίξει και η αντιπολίτευση τα μέτρα μετά το 2019
[Το Βήμα]: Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά να στηρίξει και η αντιπολίτευση τα μέτρα μετά το 2019

[Το Βήμα]: Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά να στηρίξει και η αντιπολίτευση τα μέτρα μετά το 2019

Διαψεύδει αξιωματούχος του ΔΝΤ
Το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως, σύμφωνα με τον Μισέλ Σαπέν.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του σημερινού Ecofin στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να ζητείται μια τέτοια δέσμευση η οποία θα ήταν πρωτοφανής ακόμη και για τη Γαλλία.
Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους τη δέσμευση της αντιπολίτευσης για ένα θέμα, διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να τη δει να γίνεται κυβέρνηση.
Ο κ. Σαπέν μίλησε για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού, όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού. Για εμμονές έκανε λόγο και όσον αφορά τον συνταξιοδοτικό τομέα.
Τέλος, προειδοποίησε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους εταίρους, οι οποίοι θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα.

Διαψεύδει το ΔΝΤ

Στην διάψευση των δηλώσεων του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ότι το ΔΝΤ ζητά από την αντιπολίτευση να στηρίξει τα μέτρα μετά το 2019 προέβη το Ταμείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!