Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις με στόχο τις προεδρικές εκλογές αναμένει η Γερμανία
[Το Βήμα]: Ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις με στόχο τις προεδρικές εκλογές αναμένει η Γερμανία

[Το Βήμα]: Ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις με στόχο τις προεδρικές εκλογές αναμένει η Γερμανία

Προειδοποιεί ο αρχηγός της BND
Σήμα κινδύνου για ρωσικό χάκινγκ με «στόχο» τις κάλπες του 2017 εκπέμπει ο επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Μπρούνο Καλ προειδοποιώντας ότι Ρωσία μπορεί να επιχειρήσει να διαταράξει τις προεδρικές εκλογές με εκστρατείες παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων επιδιώκοντας να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία και να προκαλέσει πολιτική αβεβαιότητα.
Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ την ίδια στιγμή λέει πως η Γερμανία πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες έχουν γίνει «καθημερινή» πρόκληση, στη σκιά της απόπειρας χάκινγκ στην Deutsche Telecom.
Οι δηλώσεις του Μπρούνο Καλ απηχούν τις ανησυχίες που έχει ήδη εκφράσει ο διευθυντής της γερμανικής υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας BfV.
Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είχαν προειδοποιήσει πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ που ανέδειξαν νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ για την πιθανότητα απόπειρας χειραγώγησης της ψήφου εις γνώσιν των ρωσικών αρχών, γεγονός το οποίο αρνούνται Ρώσοι αξιωματούχοι.
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Τρίτη στην Sueddeutsche Zeitung, ο επικεφαλής της BND δηλώνει ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τέτοιες ενέργειες.
«Εχουμε ενδείξεις ότι πραγματοποιούνται κυβερνοεπιθέσεις που δεν έχουν άλλο στόχο από το να προκαλέσουν πολιτική αβεβαιότητα. Οι δράστες επιδιώκουν να απονομιμοποιήσουν τη δημοκρατική διαδικασία, ανεξαρτήτως ποιον εξυπηρετεί αυτό» αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!