Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Ρωσία για Μοσούλη: Θα αναλάβουμε δράση εάν υπάρξει κύμα τζιχαντιστών στη Συρία
[Το Βήμα]: Ρωσία για Μοσούλη: Θα αναλάβουμε δράση εάν υπάρξει κύμα τζιχαντιστών στη Συρία

[Το Βήμα]: Ρωσία για Μοσούλη: Θα αναλάβουμε δράση εάν υπάρξει κύμα τζιχαντιστών στη Συρία

Προειδοποιεί και ο συριακός στρατός
Εάν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φύγουν από τη Μοσούλη και περάσουν στη Συρία, η Ρωσία θα αναλάβει την ανάλογη στρατιωτική δράση, ενώ θα λάβει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις, προειδοποίησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας την επιχείρηση κατά της ISIS στην Μοσούλη.
«Εξ όσων γνωρίζω, (οι ιρακινές δυνάμεις και οι πεσμεργκά) δεν έχουν περικυκλώσει την πόλη. Ελπίζω ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν και όχι επειδή δεν ήθελαν να το κάνουν. Αυτός ο διάδρομος αποτελεί κίνδυνο και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη και να πάνε στη Συρία» είπε ο Λαβρόφ.
«Θα εξετάζουμε την κατάσταση και θα λάβουμε αποφάσεις πολιτικής και στρατιωτικής φύσης εάν αυτό συμβεί» είπε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Ελπίζω ότι ο συνασπισμός υπό αμερικανική ηγεσία, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, θα το λάβει αυτό σοβαρά υπόψη του» τόνισε.
Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κατηγόρησε τον υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμό ότι σκοπεύει να επιτρέψει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη και να περάσουν στη Συρία, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει αυτή την προσπάθεια με όλα τα μέσα που διαθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!