Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το ν/σ για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας
[Το Βήμα]: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το ν/σ για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας

[Το Βήμα]: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το ν/σ για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας

Αποσύρθηκε τροπολογία που κατατέθηκε τελευταία στιγμή λόγω θύελλας αντιδράσεων
Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το έτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας το οποίο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψηφίστηκε από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Ωστόσο, το κλίμα συνεννόησης που επικράτησε, κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα λόγω της κατάθεσης προς το τέλος, σχεδόν, της συζήτησης του νομοσχεδίου, τροπολογίας με σημαντικές διατάξεις που αφορούν το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, η εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνει τροποποιήσεις στον ν. 4334/2014 για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και οι διατάξεις του βοηθούν στην ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων καθώς και στην απλοποίηση των διαδικασιών πληρωμών που είναι πολύ βαριές αυτή στιγμή στο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως είπε ακόμα, μειώνεται ο αριθμός υπογραφών για το ΠΔΕ και ομογενοποιείται η διαδικασία, ενώ επιτυγχάνεται η απεξάρτηση της διοικητικής λειτουργίας από την εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας όσον αφορά την ανάγκη πληρωμών μικρών ποσών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!