Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Ο Ψαραντώνης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για δύο παραστάσεις
[Το Βήμα]: Ο Ψαραντώνης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για δύο παραστάσεις

[Το Βήμα]: Ο Ψαραντώνης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για δύο παραστάσεις

Παρασκευή και Σάββατο 2 και 3 Δεκεμβρίου
Ποδαρικό με Ψαραντώνη κάνει ο Δεκέμβριος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Για δυο βραδιές, Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο Ψαραντώνης έρχεται στην Αθήνα και την κεντρική σκηνή του Γυάλινου με τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Μαζί του οι: Νίκη Ξυλούρη, τραγούδι και κρουστά, Λάμπης Ξυλούρης, ούτι και Βασίλης Ξυλούρης, λαούτο.
Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός και συγχρόνως στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων. Με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.
Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας», στο Μουσικό Αύγουστο, που διοργανώνει το 1979.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!