Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Σε πρόβα οι Κινέζοι για τη συναρμολόγηση διαστημικού σταθμού
[Το Βήμα]: Σε πρόβα οι Κινέζοι για τη συναρμολόγηση διαστημικού σταθμού

[Το Βήμα]: Σε πρόβα οι Κινέζοι για τη συναρμολόγηση διαστημικού σταθμού

Εκτόξευσαν τη Δευτέρα σκάφος με δύο αστροναύτες που θα προσδεθεί σε τροχιακό εργαστήριο
Σε ένα είδος πρόβας για την κατασκευή του δικού της διαστημικού σταθμού την επόμενη δεκαετία, η Κίνα εκτόξευσε την Δευτέρα σκάφος με δύο αστροναύτες που θα προσδεθεί σε τροχιακό εργαστήριο για παραμονή ενός μήνα.
Ο πύραυλος που μετέφερε την κάψουλα Shenzhou 11 («Θεϊκό Σκάφος») εκτοξεύτηκε στις 02.30 μ. ώρα Ελλάδας από την απομακρυσμένη διαστημική βάση Σιουκουάν στην έρημο Γκόμπι.
Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Zινπίνγκ συνεχάρη το προσωπικό για την επιτυχία της εκτόξευσης.
Ομοίωμα του διαστημικού εργαστηρίου Tiangong 2 είχε εκτεθεί στο Πεκίνο (Reuters)
Πτήση προς το «Ουράνιο Παλάτι»

Η κάψουλα προγραμματίζεται να συνδεθεί στο τροχιακό εργαστήριο Tiangong 2 («Ουράνιο Παλάτι»), το οποίο τέθηκε σε τροχιά τον περασμένο μήνα ως αντικατάσταση του προηγούμενου εργαστηρίου Tiangong 1.
Η Κίνα πιστεύεται ευρέως ότι έχει χάσει τον έλεγχο του Tiangong 1, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα και να καταστραφείκάποια στιγμή στα τέλη του 2017.
Λίγες ώρες πριν από την εκτόξευση της Δευτέρας, οι δύο αστροναύτες -Σινγκ Χαϊπένγκ και Τσεν Ντονγκ- υποδέχθηκαν με επίσημο στρατιωτικό χαιρετισμό τον αντιπρόεδρο της πανίσχυρης Κεντρικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Φαν Τσανλόνγκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!