Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Πρότυπο Κέντρο για τις αγγειακές δυσπλασίες στο Ερρίκος Ντυνάν
[Το Βήμα]: Πρότυπο Κέντρο για τις αγγειακές δυσπλασίες στο Ερρίκος Ντυνάν

[Το Βήμα]: Πρότυπο Κέντρο για τις αγγειακές δυσπλασίες στο Ερρίκος Ντυνάν

Διεθνής επιστημονική συνάντηση
Τα αποτελέσματα των πρώτων, μεγάλης κλίμακας, χειρουργικών επεμβάσεων στη χώρα μας για την αντιμετώπιση αγγειακών δυσπλασιών, παρουσιάστηκαν σε διεθνή επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία στο ΕNHC ενός πρότυπου Κέντρου Αγγειακών Δυσπλασιών, σε απευθείας συνεργασία με το Κέντρο Αγγειακών Δυσπλασιών του Πανεπιστημίου LARIBOISIERE στο Παρίσι, το οποίο θεωρείται το πλέον εξειδικευμένο Κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με την λειτουργία του νέου Κέντρου στο ΕΝHC, υπό την διεύθυνση του αγγειοχειρουργού κ. Νίκου Παρασκευά (διευθυντής του Β΄ Αγγειοχειρουργικού Τμήματος ΕΝΗC), για πρώτη φορά θα υπάρχει στην Ελλάδα ένα Κέντρο Αναφοράς για τις αγγειακές δυσπλασίες, το οποίο θα παρέχει υψηλού επιπέδου διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις, βάζοντας τέλος και στην ιατρική περιπλάνηση ασθενών που σχεδόν αναγκαστικά αναζητούσαν μέχρι σήμερα καταφύγιο στο εξωτερικό για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της σύνθετης νόσου.
Παρουσιάζοντας τα δύο πρώτα περιστατικά χειρουργικής αντιμετώπισης εκτεταμένων αγγειακών δυσπλασιών, ο κ. Παρασκευάς έδωσε έμφαση στην πολυπλοκότητα και διαφορετικότητα κάθε αντίστοιχου περιστατικού, που καθιστά επιβεβλημένη την διεπιστημονική προσέγγιση και συνέργεια πολλών ειδικοτήτων (αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί, δερματολόγοι, ακτινολόγοι, ΩΡΛ, γναθοχειρουργοί, ορθοπαιδικοί, αιματολόγοι, ανατομοπαθολόγοι κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!