Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Η πρώτη ήττα του Αλέξη Τσίπρα
[Το Βήμα]: Η πρώτη ήττα του Αλέξη Τσίπρα

[Το Βήμα]: Η πρώτη ήττα του Αλέξη Τσίπρα

Αν το ΣτΕ αποφανθεί ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός ανατρέπεται όλο το στρατήγημα της κυβέρνησης
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έπληξε τον πυρήνα της πολιτικής στρατηγικής του Αλ. Τσίπρα αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα. Με την απόφαση να γίνουν παραδεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών δημιουργεί ανατροπή στα δεδομένα στο πεδίο της πολιτικής.
Το ΣτΕ συζητεί πλέον την ουσία του θέματος και θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, με τον οποίο προκηρύχθηκε και έγινε η διαγωνιστική διαδικασία για την πλειοδοσία επί τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών. Η ευρύτερη πλειοψηφία των 16 έναντι 9 του ανωτάτου δικαστηρίου δημιουργεί πλέον την αίσθηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά να χάσει την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών. Αν όντως το ΣτΕ αποφανθεί ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός ανατρέπεται όλο το στρατήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα.
Οπως πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν η ανατροπή στο ΣτΕ συνιστά την πρώτη ήττα του πρωθυπουργού προσωπικά. Το γεγονός δε ότι η κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου ελήφθη σε τοξικό περιβάλλον για τους δικαστές προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην απόφαση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!