Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Το Βήμα]: Πρόθεση της WTA να περιορίσει τη διάρκεια ενός αγώνα τένις!
[Το Βήμα]: Πρόθεση της WTA να περιορίσει τη διάρκεια ενός αγώνα τένις!

[Το Βήμα]: Πρόθεση της WTA να περιορίσει τη διάρκεια ενός αγώνα τένις!

Ιστορικές αλλαγές στο άθλημα
Ιστορικές αλλαγές στο επαγγελματικό τένις σχεδιάζει η WTA, προκειμένου να το κάνει ακόμη πιο προσιτό στον κόσμο, αλλά και… στην τηλεόραση. Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές προσανατολίζονται στην διάρκεια ενός αγώνα, που σε πολλές των περιπτώσεων κρίνεται αντιτηλεοπτικός και τινάζει στον «αέρα» με την απροσδόκητη διάρκειά του, τόσο το πρόγραμμα ενός τουρνουά όσο και το πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού που το μεταδίδει.
Έτσι, όπως έχει αναφέρει και παλαιότερα ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σάιμον, ανάμεσα στα άλλα που εξετάζονται είναι η κατάργηση των πλεονεκτημάτων στο τέλος των γκέιμς, η καθιέρωση ένας «σούπερ τάι-μπρέικ», αντί για ολόκληρο σετ, ακόμη και η μείωση των νικηφόρων γκέιμς του κάθε σετ, από έξι σε τέσσερα. Μέχρι και την κατάργηση του let στο σερβίς, σκέφτονται προκειμένου να μειώσουν αισθητά τον χρόνο.
Κάποιες από αυτές τις αλλαγές εφαρμόζονται ήδη σε ορισμένα τουρνουά, άλλες με επιτυχία και άλλες όχι, όμως ο «καθρέφτης» των πάντων είναι τα γκραν σλαμ κι εκεί τηρούνται με ευλάβεια οι κανονισμοί που διέπουν το άθλημα τόσες δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!