Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Προκηρύσσονται οι πρώτες υποτροφίες €8,5 εκατ. στον χώρο της έρευνας
[Το Βήμα]: Προκηρύσσονται οι πρώτες υποτροφίες €8,5 εκατ. στον χώρο της έρευνας

[Το Βήμα]: Προκηρύσσονται οι πρώτες υποτροφίες €8,5 εκατ. στον χώρο της έρευνας

Από 1η Νοεμβρίου υποβολή αιτήσεων για υποψήφιους διδάκτορες
Την 1η Νοεμβρίου προκηρύσσονται οι πρώτες υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) που συγκροτείται με το νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού έρευνας κ. Κώστα Φωτάκη το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη, από την Ολομέλεια της Βουλής.
Διαβάστε την προκήρυξη χρηματοδότησης υποψηφίων διδακτόρων
Η διαδικασία ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την 30ή του μήνα, ενώ η διαχείριση της προκήρυξης θα γίνει από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.
Στόχος των παραπάνω είναι η διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας στην Ελλάδα, ενώ το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη και όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο:
* Το πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και αποσκοπεί στη χρηματοδότηση υποψηφίων διδακτόρων για την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) ή/και σε Ερευνητικά Κέντρα συνεργαζόμενα με ΑΕΙ στην Ελλάδα.
Αίτηση για χρηματοδότηση μπορεί να υποβάλουν και υποψήφιοι διδάκτορες οι οποίοι εκπονούν ήδη τη διδακτορική διατριβή τους σε ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με την προϋπόθεση στην τελευταία περίπτωση να έχουν γίνει δεκτοί από ελληνικό ΑΕΙ για να την ολοκληρώσουν στην Ελλάδα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!