Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: «Προίκα» 9 εκατ. ευρώ για τους νέους έλληνες ερευνητές
[Το Βήμα]: «Προίκα» 9 εκατ. ευρώ για τους νέους έλληνες ερευνητές

[Το Βήμα]: «Προίκα» 9 εκατ. ευρώ για τους νέους έλληνες ερευνητές

Προκήρυξη για μεταδιδάκτορες ερευνητές από τη ΓΓΕΤ
Με το ποσό των 9 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν σε πρώτη φάση από το υπουργείο Παιδείας και Έρευνας οι νέοι ερευνητές της χώρας. Σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) ανακοινώθηκε η προδημοσίευση προκήρυξης ερευνητικών έργων για την ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών/τριών του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).
Η προκήρυξη αυτή θα αποτελέσει τη δεύτερη δράση του ΕΛΙΔΕΚ για το 2016, που αφορά νέους επιστήμονες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί για την υλοποίηση των ερευνητικών έργων θα ανέλθει σε 9 εκατ. ευρώ.
Στόχος αυτής της δράσης του ΕΛΙΔΕΚ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Έρευνας, είναι η υλοποίηση επιλεγμένων ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας στα οποία επιστημονικοί υπεύθυνοι θα είναι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες.
«Η δράση αυτή αναμένεται να συνεισφέρει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη συγκράτηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και την προσέλκυση νέων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό, υποκαθιστώντας τη μονόπλευρη φυγή με μια αμφίδρομη κινητικότητα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στις αρχές του 2017 αναμένεται να έχουν στελεχωθεί τα όργανα του νεοσύστατου ΕΛΙΔΕΚ (γενική συνέλευση, επιστημονικό συμβούλιο και διευθυντής) ώστε να ξεκινήσει η αυτόνομη λειτουργία του ιδρύματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!