Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Πώς βλέπει η Κίνα τον Ντόναλντ Τραμπ
[Το Βήμα]: Πώς βλέπει η Κίνα τον Ντόναλντ Τραμπ

[Το Βήμα]: Πώς βλέπει η Κίνα τον Ντόναλντ Τραμπ

Παραμένει ασυγκίνητη,. ενώ οι ηγέτες της αντιδρούν με σύνεση
ΤΟ ΒΗΜΑ – ΤΗΕ PROJECT SYNDICATE

Η εντυπωσιακή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ συντάραξε τον κόσμο. Από την εμφανή αμηχανία του μεξικανού προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο και τη δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για την έναρξη μιας «περιόδου αβεβαιότητας», έως την αδιαφορία του Κρεμλίνου, ο Τραμπ δεν έγινε αποδεκτός όπως οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ. Αλλά μια χώρα παρέμεινε κατά κύριο λόγο ασυγκίνητη: η Κίνα.
Η στάση του Τραμπ όσον αφορά την Κίνα είναι γνωστή: έχει κατηγορήσει τη χώρα για τα πάντα, από τις κυβερνοεπιθέσεις στην αντίπαλό του (παρότι στις ΗΠΑ θεωρούν πως αποτέλεσε ενέργεια της Ρωσίας) έως την κλιματική αλλαγή (την οποία αποκάλεσε απάτη της Κίνας με στόχο να πληγεί η ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ). Και υποσχέθηκε πως θα επιβάλλει δασμοούς της τάξης του 45% στα κινεζικά αγαθά.
Οι κινέζοι ηγέτες, ωστόσο, αντέδρασαν με σύνεση. Αντί να καταλήξουν σε συμπεράσματα όσον αφορά τις μελλοντικές πολιτικές των ΗΠΑ, παρέμειναν ουδέτεροι. Εμφανίζονται σίγουροι ότι παρόλο που οι διμερείς σχέσεις θα αλλάξουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν πρόκειται να μεταλλαχτούν ριζικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!