Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Πολέμιος του Obamacare ο νέος υπουργός Υγείας του Τραμπ
[Το Βήμα]: Πολέμιος του Obamacare ο νέος υπουργός Υγείας του Τραμπ

[Το Βήμα]: Πολέμιος του Obamacare ο νέος υπουργός Υγείας του Τραμπ

Καταργεί την καθολική περίθαλψη
Έναν σφοδρό επικριτή του Obamacare αναμένεται να τοποθετήσει στο υπουργείο Παιδείας ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ορθοπεδικός χειρουργός από την Τζόρτζια, και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τομ Πράις θα είναι ο άνθρωπος που θα πραγματοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ και θα καταργήσει το καθολικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο εισήγαγε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.
Στη λεγόμενη «dream team» του υπουργείου Υγείας, ο Τραμπ αναμένεται να τοποθετήσει επίσης τη σύμβουλο Σίμα Βέρμα ως επικεφαλής στα Κέντρα Υπηρεσιών Υγειονομικής Περίθαλψης (CMS), τα οποία επιτηρούν τα κυβερνητικά προγράμματα υγείας και τα πρότυπα ασφαλείας.
Στόχος του νέου αμερικανού προέδρου είναι να αντικαταστήσει το ισχύον σύστημα υγείας με ένα νέο, το οποίο θα ενισχύσει τον έλεγχο των πολιτειών στην υγειονομική περίθαλψη και θα επιτρέπει στους ασφαλιστές να πουλούν προγράμματα υγείας σε εθνικό επίπεδο. Για να προωθηθούν και οι δύο μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητη η έγκριση του Κογκρέσου, το οποίο ωστόσο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τη συνάντηση του με τον Ομπάμα, ως εκλεγμένος πρόεδρος πλέον, ο Τραμπ φάνηκε να υποχωρεί ως προς τις αρχικές του σκληρές θέσεις και δείχνει διατεθειμένος να διατηρήσει ορισμένες διατάξεις του Obamacare.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!